Zbogom ozbiljnom fudbalu: Aleksandar Prijović našao novi klub – karijeru nastavlja u Australiji

15.10.2021. | 09:37

Navijači Crvene zvezde su ga čekali kao ozeblo sunce, samo da bi se na kraju pregovori završili rečenicom Zvezdana Terzića da se Aleksandar Prijović prema šampionu Srbije ponašao “nadobudno” i “arogantno”. Četiri mjeseca kasnije Prijović je konačno pronašao novi klub, ali sudeći po imenu i ligi upravo se oprostio sa ozbiljnim fudbalom u 32. godini života.

Naime, bivši reprezentativac Srbije je potpisao višegodišnji ugovor sa Vester junajtedom, australijskim prvoligašem iz Truganine, predgrađa Melburna.

Tamo će mu kapiten biti Alesandro Dijamanti, bivši reprezentativac Italije i fudbaler klubova poput Vest Hema, Bolonje, Fjorentine, Votforda, Atalante

Sve to lijepo zvuči, vjerovatno je Prijović i finansijski dobro prošao, ali s obzirom mu je tek 31 godina, a da već dvije sezone ne igra u Evropi reklo bi se da se ovakvom odlukom i definitivno pozdravio sa mogućnošću da se vrati na veliku scenu.

“Vrlo sam srećan što sam došao u Australiju i jedva čekam da iskusim nove stvari igrajući u novoj zemlji i takmičarskom prvenstvu. Znam da ima mnogo kvaliteta u A ligi, mnogo dobrih fudbalera i mnogo dobrih timova i radujem se našim susretima. Uvjeren sam da mogu golovima da pomognem timu da pobjeđuje i možda napadne neku titulu u budućnosti”.

Nekad Liga šampiona i Liga Evrope igrajući za Legiju i PAOK, potom milioni u Al Itihadu, sad već fudbal radi avanture. Vestern junajted je osnovan prije samo tri godine.