Zbog pritiska poslije SP: Ronaldo poručio Nejmaru da potraži pomoć psihologa

14.12.2022. | 21:38

Nekadašnji brazilski reprezentativac Ronaldo poručio je sunarodniku i igraču Pari Sen Žermena Nejmaru ”da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao pritisak” poslije neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru, prenose brazilski mediji.

Brazil je na Mundijal u Kataru stigao kao favorit, ali je eliminisan u četvrtfinalu od selekcije Hrvatske poslije boljeg izvođenja penala.
Nejmar se u međuvremenu nekoliko puta oglasio na društvenim mrežama, a objavio je i prepisku sa saigračima iz reprezentacije da bi pokazao javnosti kako im je teško pao neuspjeh na Mundijalu.

“Savjetovao bih Nejmaru da potraži pomoć psihologa kako bi izdržao ovaj pritisak, koji je opasan za čovjeka. Nejmar će da se vrati fudbalu sa istom strašću i željom, koju je imao prije SP. Htio bih da naglasim da obratimo pažnju na mentalno zdravlje naših fudbalera”, rekao je Ronaldo.

Legendarni fudbaler je priznao da u potpunosti razumije Nejmara.

“Vrlo je važno da se pozabavimo ovim pitanjem, posebno kada se radi o Mundijalu. Ceo svet je gledao reprezentaciju Brazila i Nejmara”, zaključio je Ronaldo.

Oznake: Nejmar, Ronaldo