Zbog Jokića NBA ligi skočila gledanost

22.02.2021. | 22:06

O partijama koje Nikola Jokić pruža iz dana u dan se sve više priča, a NBA liga zahvaljujući tome ima jednu izuzetno veliku dobit.

Jokić je, naime, uz Janisa Adetokumba i Luku Dončića, najbolji evropski košarkaš koji u ovom trenutku igra u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu, a njih trojica su najzaslužniji za skok rejtinga NBA lige na “starom kontinentu”, čime je većim dijelom nadoknađen gubitak kineskih gledalaca nakon odluke vlade ove države da zabrani prikazivanje utakmica nakon što je generalni menadžer Hjuston Roketsa Deril Mori preko tvitera izrazio podršku demonstrantima u Hong Kongu u oktobru 2019. godine.

“Zadovoljni smo zbog onoga što vidimo u Evropi. To što su brojevi pretplatnika na “League pass” u porastu u Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji… dovoljno govori o tome koliko je igra zdrava”, rekao je potpredsjednik za globalni sadržaj i medijsku distribuciju Met Brabants u izjavi datoj Rojtersu.

On je potom istakao da su za to najzaslužniji Jokić, Adetokumbo i Dončić, a prema podacima koje je iznio, gledanost NBA lige u Srbiji je sa Jokićevim briljatnim partijama skočila na 200 procenata više u odnosu na ranije.

NBA očekuje da će brojevi nastaviti da rastu i u budućnosti, najprije zbog Olimpijskih igara:

“One uvijek izazivaju veliko interesovanje, nema sumnje. Vidjeli smo i ranije da postoji velika želja da najbolje igrače ljudi gledaju dok se takmiče u dresu svojih zemalja”, zaključio je Brabants, prenosi “Nova.rs”.