Zbog jednog potpisa stavljen na crnu listu: Poljaci zabranili igraču da ide na Mondijal zbog Rusije

20.06.2022. | 18:53

Fudbalski savez Poljske jasno je naglasio da Macej Ribus više neće igrati za nacionalni tim!

Nacionalnom timu Rusije zabranjeno je da se takmiči na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog rata koji još uvijek traje u Ukrajini, a osim Rusa na Mundijal neće moći i jedan Poljak.

U pitanju je standardni lijevi bek nacionalnog tima Poljske Macej Ribus koji je do sada u karijeri skupio 66 nastupa za dres sa grbom Poljske. A razlog je jedan potpis!

Fudbalski savez se javno oglasio i naglasio da neće više pozivati Ribusa u reprezentaciju, a unapred je istaknuto da on neće biti u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo u Kataru “zbog svog sadašnjeg kluba”.

Iskusni 32-godišnji bek počeo je karijeru u Legiji iz Varšave, jako kratko je bio član Liona, a većinu karijere proveo je u Rusiji. Dubok trag je ostavio u Ahmatu iz Groznog i Lokomotivi iz Moskve. Sa ekipom iz prestonice mu je ugovor istekao, a on je odlučio da ostane u Rusiji, prenosi Mondo.

Ribus koji je inače oženjen Ruskinjom je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve, a zbog toga neće moći da zaigra na Mundijalu. Do sada je na 66 mečeva za Poljsku dao dva gola, a 2012. godine bio je dio tima na Euru.

Oznake: Poljska