Završen četvrti “Kozara Ultra trejl”

31.07.2021. | 20:59

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završen je četvrti po redu “Kozara Ultra trejl”, koji je na Mrakovici okupio 85 takmičara iz desetak zemalja Evrope i svijeta.

Pobjednici u trci na 10 kilometara su Adnan Bajrić u muškoj i Mišel Vrhovac u ženskoj kategoriji, dok su u generalnom plasmanu Španac Nikolas Mateos u muškoj, a Banjalučanka Danijela Tešanović u ženskoj kategoriji pobjednici trka na 20 kilometra.

Tešanovićeva je pobjednik trke u kategoriji Prvenstvo Republike Srpske u planinskom trčanju u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj pobjednik Nandino Malešević.

Organizatori ove sportske manifestacije, Udruženje građana “Kozara ultra trejl”, ističu da su zadovoljni odzivom takmičara i tokom ovog događaja.

“Niko nije zalutao i svi su pratili markacije i ekipe sa planinarsih domova Kotlovača i Debeli brijeg su zadovoljni takmičarima i mogu da kažem da smo prezadovoljni i jedva čekamo jubilarno peto izdanje ultra trejla”, rekla je predsjednik Udruženja “Kozara ultra trejl” Nevena Stojaković.

Doprinos ovom događaju dala je Turistička organizacija Prijedor s ciljem promocije i unapređenja turizma na Kozari.

“Ovim događajem na Kozari unaprijeđena je promocija i ponuda, ne samo turističkih potencijala grada Prijedora, već i Potkozarja uopšte i nadam se da će u budućnosti biti što više ovakvih događaja kako bi Kozara dobila svoje mjesto na turističkoj mapi”, istakla je direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je grad Prijedor podržao ovu manifestaciju koja okuplja takmičare, ne samo iz BiH i regiona već i mnogo šire, s ciljem da svaka naredna privuče što više gostiju iz inostranstva.

“Ovo nije samo sportska nego i turistička manifestacija koja je oživjela danas malo Kozaru i očekujemo da to doprinese promociji našeg grada i planine Kozare. Grad će podržavati i u budućnosti ovakva dešavanja, a sve radi promocije našeg grada i planine Kozare kako bismo ostvarili benefite za grad Prijedor, a to su noćenja na području našeg grada”, rekao je Pavlović.

Takmičari su organizaciji ovogodišnjih ultra trejl trka, kao i stazi, dali visoke ocjene.

“Ovdje sam prvi put na Kozari, iskustvo je predivno i šuma je jako dobra i cijelo iskustvo je vrlo dobro”, rekao je Španac Nikolas Mateos.

Tešanovićeva je istakla da je staza bila prelijepa i da joj je uživanje bilo da je istrči.

“Trčim već duže vrijeme, a zadnje četiri godine sam u trejlu i ko u sebi može spojiti ljubav prema trčanju i ljubav prema prirodi, ovo je pravi izbor”, dodala je Tešanovićeva.