Završnica “za infarkt”! Banjalučki Borac u sudijskoj nadoknadi uspio da izbjegne poraz

18.10.2023. | 21:13

Završnica za infarkt! Borac je u sudijskoj nadoknadi uspio da izbjegne poraz u zaostalom derbiju 2. kola prvenstva BiH i dođe do remija protiv Sarajeva 1:1.

Ekipa Vinka Marinovića je zadržala prednost u odnosu na rivala na tabeli i ovo joj je prvi remi u prvenstvu te je prekinula seriju od osam vezanih pobjeda.

Borac je bio puno opasniji u prvom dijelu kada gosti nisu stvorili nijednu šansu iz akcije već su samo dva puta zaprijetili nakon grešaka odbrane.

Srđan Grahovac je prvi zaprijetio udarcem iz daljine ali nije bilo opasnosti. Nakon greške Jokića, Oliveira je izblokiran.

Odmah zatim Grahovac je ubacio ali je lopta preletjela Jovu Lukića i Davida Čavića. U 27.minutu izblokiran je Terzić nakon dodavanja Lukića. Zatim se Nišić nije najbolje snašao nakon gužve u šesnaestercu.

Nastavak je donio konkretniju igru gostiju. Zaprijetili su fudbaleri Sarajeva nakon korneta preko Julardžije a to kao da je bio nagovještaj gola. Imali su dva dobra napada a onda su sve krunisali u 62.minutu. Kontru je krunisao Ajdin Hasić.

Borac se tražio sve do finiša meča kada je trener Vinko Marinović sve karte bacio u napad. Nakon pokušaja Milana Makarića i odbrana Šahinovića domaći su došli do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi. Nakon kornera, Šahinović je odbranio udarac a odbijenu loptu je Zoran Kvržić poslao u mrežu.

U narednom kolu igra se novi derbi u Banjaluci a Borac dočekuje Zrinjski, piše Glas.