Završnica kobna za „crveno-plave”: Poraz Borca od Podgorice

12.10.2023. | 19:39

Košarkaši Borca poraženi su u meču drugog kola ABA 2 lige u Subotici od Podgorice sa 67:66.

Za razliku od prvog meča, kada odbrana Borca nije bila na visini zadatka, sada je napad zakazao, pa su Banjalučani u drugom kvartalu postigli samo 11 poena.

Imali su i Podgoričani problema u napadu, u odlučujućoj četvrtini ubacili su svega sedam poena, ali uspjeli su da slave. Milutin Đukanović bio je nezaustavljiv za Banjalučane postigao je ukupno 12 poena, a pratili su ga Džejlon Miler, Marko Kljajević i Ognjen Čarapić sa po 11 poena.

Raspucao se Đukanović krajem druge i početkom treće četvrtine.

Imali su Podgoričani su tom periodu maksimalnih 13 poena prednosti (47:60). Uspjeli su Banjalučani serijom 12:0 u finišu treće i početkom četvrte četvrtine da priđu na samo poen zaostatka (57:60), osam minuta prije kraja.

Uslijedio je period od skoro četiri minuta u kojem nisu poentirali ni jedni ni drugi. Ipak, poveli su nakratko, 62:60, nakon čega su Podgoričani trojkom Marka Kljajevića uspjeli da prekinu niz od 15 poena Borca u nizu.

Na kraju se ušlo u egal završnicu u posljednja dva minuta. Vodio je Borac 66:65, a onda je četiri sekunde prije kraja Dejlen Kunc poentirao i ponovo vratio prednost na stranu Podgoričana.

U posljednjem napadu na meču izblokiran je Radoš Šešlija i nakon dramatičnog finiša pobjeda je pripala crnogorskom timu. Upravo je Šešlija sa 14 poena bio najefikasniji u redovima Borca, dva manje dodao je Boris Dragojević.

Šef struke Banjalučana Zoran Kašćelan istakao je da tek mora analizirati kako je njegov tim djelovao tokom cijelog susreta.

-Prije svega da čestitam Podgorici na pobjedi. Jedan mali detalj je naizgled napravio razliku na kraju, ali treba da analiziramo kompletnu utakmicu. Mislim da odvajanje koje je imala Podgorica krajem treće i početkom četvrte četvrtine je bilo nešto na šta nisam ponosan, ali na reakciju moje ekipe i na karakter koji su pokazali poslije – to je dobra poruka. Ali sve je to karaktersitika mladih ekipa da gube koncentraciju i na kraju nas je loše zagrađivanje koša i utrčavanje kroz čeonu liniju nas je koštalo velike pobjede, koja bi puno značila. Isto tako mislim da će mojoj mladoj ekipi i poraz značiti da rastemo, i iz utakmice u utakmicu napredujemo – rekao je Kašćelan.