Završeno prvenstvo BiH za juniore i omladince: BK “Slavija 1961” osvojila tri zlata

07.04.2019. | 15:23

BANJALUKA – Poslije više od tri decenije u Banjaluci su se okupile buduće nade boksa, a takmičari “Slavije 1961” okitili su se sa tri zlatne medalje.

Stefan Čajić ujedno je proglašen za najboljeg takmičara prvenstva, dok su najsjanije odličje osvojili David Ružević i Stevo Babić. Ovaj posljednji dobio je priznanje i za najborbeniji par, a ljubitelji boksa mogli su da uživaju u svakom potezu u ringu. Babić poslije meča nije krio zadovoljstvo što je pred domaćom publikom ostvario svoj najbolji rezultat.

“Drago mi je prvo što sam ispoštovao ono što sam rekao prije ovog takmičenja. Drago mi je što je došlo ovoliko publike, što su nas podržali jer nam to mnogo znači. Drago mi je što sam odbranio boje svog kluba. Što se tiče ovog meča. Ovo je za mene najveći rezultat do sada. Prošle godine sam bio treći, ove godine sam prvi. Svaka čast svim protivnicima, naročito ovom momku. Boks je takav, desilo se šta se desilo”, kaže Babić.

U BK “Slavija 1961” prezadovoljni su prikazanim u protekla tri dana. A pohvale stižu i iz Bokserskog saveza Republike Srpske i BiH. Banjaluka je grad sporta, a znamo šta samo ime Slavija znači u bokserskom svijetu. Zato, poručuju iz dva Saveza, svim srcem želimo da pomognemo da se Slavija vrati na mjesto koje joj pripada.

“Nadam se da će BK Slavija oživjeti, poslije jednog teškog perioda koji su imali iza sebe. Uz pomoć gradskih vlasti i Ministarstva, koji očigledno razumiju ovaj sport i probleme koje nosi. Nadam se da je ova priredba samo uvertira u veliku Slaviju koja će se vratiti na velika vrata”, kaže predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske Milenko Tomić.

“BK Slavija definitivno je klub koji ima tradiciju, koji ima šampiona i imao ih je. Mi želimo da im damo punu podršku. Kako u radu samog bokserskog kluba Slavija tako i drugim klubovima, jer smo svjedoci da bez zajedničkog rada nema napretka i nema novih medalja, kako u BiH, tako i na evropskoj sceni”, poručio je predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek.

Po svemu prikazanom u ringu sportske dvorane Obilićevo, ni evropska medalja nije daleko. A upravo je ovo takmičenje bilo kvalifikaciono za evropski šampionat mladih, koji se ove godine održava u Rumuniji.

 

Izvor:(ATV)