Završena Premijer liga BiH u kuglanju: Revita odbranila titulu, Borac četvrti

04.04.2019. | 17:04

Kuglaši Borca takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018-19 završili su na četvrtom mjestu, koje su zauzimali i na kraju prvog dijela sezone. Napravljen je tim rezultatom rezultatski pomak u odnosu na sezonu 2017-18, kada su crveno-plavi nakon 22 kola osvojili petu poziciju.

U prošloj sezoni Borac je stigao do zlatne medalje u Kupu Republike Srpske i srebrne u Kupu BiH. U ovoj, nije ponovljen taj uspjeh: plasman na finalni turnir Kupa Republike Srpske nije izboren, te samim tim Borac automatski nije bio u prilici da učestvuje na finalnom turniru Kupa BiH, koji se održava predstojećeg vikenda.

Kuglašima Borca sada, nakon završene bh. sezone, ostaju pripreme za tradicionalni međunarodni NBC turnir, koji se održava 20. aprila u kuglani banjalučkog hrama sporta. Pored crveno-plavih, banjalučkoj publici će se predstaviti skopski Makpetrol, beogradska Crvena zvezda i selekcija 2019, sastavljena od najboljih kuglaša iz Srbije koji su aktuelni šampioni svijeta.

Titulu šampiona BiH odbranila je banjalučka Revita, koja je za 22 kola osvojila 55 bodova, dva više od kakanjskog Rudara. Revita je u januaru preuzela trofej Kupa Republike Srpske, a biće u prilici da prvog vikenda u aprilu na domaćem terenu, u kuglani dvorane Borik, osvoji i trostruku krunu.

 

Izvor:(borac-sport.com)

 

Oznake: Borac, Kuglaši