Završena pauza za Banjalučane: Borac krenuo ka tituli šampiona

10.01.2024. | 14:20

Poslije samo nešto više od tri sedmice pauze fudbaleri jesenjeg šampiona počeli su pripreme za nastavak sezone u kojima im je jedini cilj da zadrže prvo mjesto i tako dođu do treće titule.

U nastavak sezone Banjalučani će ući bez sedmorice igrača, koji su bili na spisku igrača u prvom dijelu šampionata, prenosi Glas Srpske.”Golman Mlan Mijatović je otišao, a sporazumno smo raskinuli saradnju sa sa šest fudbalera. To su: Hoze Rikardo Kortez, Đanfranko Penja, Roslan Barski, Janez Pišek, Fedor Predragović i Nemanja Mihajlović. Kao što je poznato u prvom dijelu sezone imali smo preveliki broj igrača i htjeli smo da roster malo rasteretimo. Sa pozajmice iz Laktaša vratili smo Davida Vukovića, a iz BSK-a je došao Vukan Đorđević. Prvom timu priključili smo i mlade igrače: Petra Samardžiju, Stefana Marčetića, Pavla Đajića i Jusufa Terzića. Zadržali smo većinu igrača, koji su iznijeli jesenji teret, a u završnim pregovorima smo sa jednim veoma dobrim čuvarom mreže, koji bi trebalo da bude zamjena za Mijatovića. Možda dovedemo još neko pojačanje, a ako tako i bude radiće se samo o veoma iskusnim i kvalitetnim fudbalerima”, naglasio je sportski direktor Borca Oliver Jandrić.

Fudbaleri Borca do 23. januara treniraće u Banjaluci, kada putuju za Antaliju,gdje će ostati do 6. februara.

“Prije toga, 21. januara odigraćemo prvi kontrolni meč u kome bi nam rival trebao biti BSK. U Antaliji ćemo odigrati najvjerovatnije pet utakmica. Već 25. januara igramo protiv ruske Baltike, a četiri dana kasnije rival će nam biti jermenski Pjunik. Za 2. februar zakazali smo meć sa ustrijskim Tirolom, dok nam je protivnik tri dana kasnije bugarski Krumovgrad. Tražimo rivale za 3.i za 5. februar u jutarnjim časovima”, istakao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Predsjednik Skupštine Borca Stojan Malbašić najavio je da će klub uskoro dobiti novog predsjednika.

“Želja nam je da Skupštinu održimo do polaska ekipe za Tursku i očekujem da to bude u roku od deset dana. Ekipi želim da odrade dobre i kvalitetne pripreme bez povreda i da u nastavku sezone zadrže prvo mjesto”, rekao je Malbašić.

Treneru Marinoviću na prozivku se odazvao 31 igrač. To su: Bojan Pavlović, Slobodan Đekić, Ranko Jokić, Nikola Pejović, Maks Juraj Ćelić, Alen Jurilj, Stefan Fićović, Milan Makarić, Nikola Grujić, Srđan Grahovac, Sebastijan Herera, Aleksandar Subić, Jovo Lukić, Zoran Kvržić, Nikola Ćetković, David Čavić, Stojan Vranješ, Jakov Blagaić, Enver Kulašin, Vasilije Terzić, Savo Sušić, Jovan Nišić, Damir Hrelja, David Stjepanović, David Vuković, Vukan Đorđević, Petar Samardžija, Pavle Đajić, Stefan Marčetić, Jusuf Terzić i Mladen Jurkas.