Završena je i posljednja etapa brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka”

Biciklistkinja iz BiH i Slovak Martin Haring ukupni su pobjednici devete brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka 2019”.

Osim pehara i novčane nagrade, te žute majice koja će im ostati u trajnom vlasništvu kao lijep poklon, osvojili su po 80 izuzetno značajnih bodova za UCI listu. Oboje su dominirali na četvrtoj kraljevskoj etapi dugoj 62 kilometra, koja je počela na tvrđavi Kastel. Poslije nekoliko kilometara asfaltnog puta, biciklisti su se upustili u pravu avanturu šumskim putevima, a Haring i Tanovićeva imali najviše snage, te prvi stigli na cilj na banjalučkom izletištu Trešnjik.

– Trenutno mi renking nije u prvom planu, jer se trudim da napredujem i svaku trku odvezem kvalitetnije. Ipak, ovo je dokaz da sam na dobrom putu. Organizacija je bila odlična, posebno mi je prijala najteža etapa u kojoj sam napravila ključnu prednost. Drago mi je što u BiH ima trku na ovom nivou. Obišla sam ih mnogo u svijetu i mogu da kažem da ni po čemu ne zaostajemo – rekla je Tanovićeva, koja je sa 80 bodova obezbijedila ulazak mežu najboljih 80 biciklistkinja svijeta.

Haring je već član 50 najboljih, tako da ima vrlo realne šanse da se plasira na Olimpijske igre u Tokio.

– Bilo je ovo odličnih pet dana za mene. Malo sam se čuvao u prve tri etape, znao sam da će maraton biti ključan za ukupnu pobjedu. Odlično sma se osjećao u prva dva kruga, a treći sam poraktično vozio sam jer sam pobjegao rivalima. Posljednja etapa bila je samo formalnost, jer sam sa lakoćom sačuvao prednost – rekao je Haring.

Kada su u pitanju etapne pobjede, najviše razloga za zadovoljstvo imaju Italijan Đoele de Kozmo, koji je slavio na tri etape, a isto toliko trijumfa zabilježila je Njemica Lia Šrivers. Biciklistički klub “Summit” i Biciklistički savez RS organizacijom su opravdali povjerenje UCI, te pokazali da su sa razlogom aplicirali za etapnu trku.

 

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: