Završen Svjetski kup “Memorijal Branka Štulić”: Rusi dominirali u Banjaluci

04.06.2023. | 19:27

Dva ruska tima iz Altaja osvojila su prva dva mjesta na Svjetskom kupu u raftingu “Memorijal Branka Štulić” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci.

Treće mjesto osvojila je posada iz ruskog grada Tomska, dok je posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila peto mjesto.

“Zadovoljni smo rezultatom ostvarenim na Svjetskom kupu. Konkurencija je bila veoma jaka, Rusi su došli izuzetno spremni, a mi smo za ovo takmiečnje napravili dva tima, dvije posade, kako bi nastavili sa pripremama za Evorpsko prvenstvo u Češkoj, što nam je glavni cilj ove sezone, da tamo osovjimo što više medalja. Svaku našu medalju, moram to reći, posvećujemo, jednim dijelom našoj Branki, a drugim gradu Banjaluci. To nas pokreće da ostvarujemo što bolje rezultate”, kazao je kapiten banjalučkog tima Dragan Babić.

U ženskoj kategoriji, prvo mjesto na Svjetskom kupu osvojila je posada rafting tima “Enisseyuska” iz Krasnojarska, drugo mjesto osvojila je posada RT Končar iz Zagreba, a treće mađarska posada “Hungaroraft Women Team”.

Inače, na ovogišnjem takmičenju Svjetskog kupa u raftingu učestvovalo je 19 timova iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je organizovao RK Kanjon.