Završen posao: Anđušić definitivno u Partizanu – treća sreća

30.06.2022. | 09:16

Srpski košarkaš Danilo Anđušić novi je član košarkaškog kluba Partizan.

To će biti njegov treći mandat u timu čiji je član bio već tokom sezone 2011/12 i kratko tokom 2015. godine.
Iskusni bek koji je prošlu sezonu igrao Evroligu u dresu Monaka, a sa crno-bijelima je potpisao dvogodišnji ugovor zahvaljujući kojem će po treći put u svojoj karijeri nositi dres Partizana.
“Prelijep je osjećaj vratiti se kući, u klub koji volim, ali i u kojem u dva navrata nisam ostavio trag kakav sam želio. Vjerujem da je ovog puta stvarno ’treća sreća’. Sada u zrelim, da ne kažem najboljim igračkim godinama, tu sam da budem dio voljenog kluba i tima Željka Obradovića. Ne želim mnogo da obećavam, i puno da pričam, moje je da radim, na neki način da budem primjer mlađima, i da sve što umem stavim u službu tima. Ambicije Partizana su uvijek najviše, tako da znamo za šta ćemo se boriti“, poručio je Anđušić.

U sezoni za nama, reprezentativac Srbije je u najjačem evropskom klupskom takmičenju odigrao 30 utakmica, uz prosjek od 7,7 poena po meču. U šampionatu Francuske, Anđušić je imao učinak od 10,1 poena po meču tokom ligaškog dijela i 8,6 poena po meču u plej-ofu.
Prije Monaka, Anđušić je igrao za Burg, Igokeu, UNIKS iz Kazanja, Parmu iz Perma, Anvil, Bilbao, Valjadolid, Virtus iz Bolonje, Hemofarm i u dva navrata Partizan. Danilo Anđušić je rođen 22. aprila 1991. godine. Po treći put u karijeri, on će nositi dres crno-bijeli dres sa brojem 33.