Završen ligaški dio: Rukometaši Borca u četvrtfinalu protiv Konjuha

05.05.2019. | 22:55

Rukometaši Borca poraženi su u Visokom od Bosne rezultatom 29:24 u utakmici posljednjeg, 26. kola Premijer lige BiH.

Za crveno-plave ovaj meč nije imao rezultatski značaj s obzirom da se već prije posljednjih 60 minuta znalo da ne mogu da budu ni bolje ni lošije plasirani od trećeg mjesta, koje u četvrtfinalu plej-ofa donosi okršaj sa četvrtoplasiranim timom bh. elitnog takmičenja.

Četvrtu poziciju prije posljednjeg kola zauzimao je Konjuh, a istu je potvrdio gostujućom pobjedom nad ekipom Leotara rezultatom 27:30. Sa prve pozicije u doigravanje za šampiona ulazi Gračanica, koja ima isti broj bodova kao i drugoplasirana Bosna (58), ali i bolji međusobni omjer, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Trebinjaca, koji su na kraju, u debitantskoj sezoni u eliti, došli do sedmog mjesta. Izviđač će igrati sa šestoplasiranom Vogošćom Poljine Hills, a Visočaci sa dobojskom Slogom.

Četvrtfinalna i polufinalna faza plej-ofa igraju se po kup-sistemu, dok će šampion BiH biti ona ekipa koja prva upiše dvije pobjede. Mečevi četvrtfinala igraju se 18. i 22. maja, a prve utakmice biće igrane na terenu slabije plasirane ekipe.

Parovi četvrtfinala

  • Gračanica – Leotar
  • Izviđač – Vogošća Poljine Hills
  • Bosna – Sloga (Doboj)
  • Borac – Konjuh

Finalni turnir Kupa Republike Srpske

Ovome dodajmo i da će finalni turnir Kupa Republike Srpske biti održan 11. i 12. maja u Trebinju. Žrijebom u kancelariji Rukometnog saveza RS određeni su polufinalni parovi: sastaće se Borac i Sloga, odnosno Leotar i Lokomotiva. Trofej brane rukometaši Borca.

 

Izvor:(borac-sport.com)