Zasluženo! Bogdan Bogdanović najbolji košarkaš Srbije

09.01.2024. | 15:23

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović i standardni član ženske košarkaške selekcije Aleksandra Crvendakić proglašeni su za najbolje u 2023. godini.

U tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije učestvovali su urednici i novinari srpskih, kao i specijalizovanih košarkaških medija.

Bogdanović je u video poruci naveo da je izuzetna čast i privilegija biti najbolji košarkaš Srbije.

“Svima želim sve najbolje i družimo se sledećeg leta”, rekao je Bogdanović, u čije ime je nagradu preuzela njegova sestra Bojana.

Crvendakićeva je zahvalila saigračicama koje su joj pomogle da dobije ovu nagradu.

“Posebno hvala porodici i nadam se da će ova godina biti još bolja i da imamo puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara”, poručila je Crvendakićeva.

Specijalnu nagradu dobili su basket selekcija Srbije – prvak Evrope i svijeta, kao i muški juniorski tim, a obje ekipe su 2023. godine bili prvaci Evrope.

Nagrađen je i ljekar muške košarkaške reprezentacije Dragan Gaga Radovanović.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović ocijenio je da je 2023. bila fantastična u rezultatskom smislu, dodajući i da je to bila godina velikog jubileja, u kojoj je proslavljena stogodišnjica košarke u Srbiji.

Svečanosti, održanoj u hotelu “Hajat”, prisustvovali su i selektor Srbije Svetislav Pešić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, predsjednik Košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović, predstavnici Ministarstva sporta i druge zvanice.

Oznake: Srbija