Zaplakao! Bivši fudbaler Sitija oslobođen optužbi za silovanje i pokušaj silovanja

14.07.2023. | 18:52

Bivši fudbaler Mančester sitija Benžamin Mendi proglašen je nevinim za optužbe silovanja i pokušaj silovanja.

Francuski reprezentativac je optužen da je silovao 24-godišnju ženu u spavaćoj sobi u svojoj vili vrijednoj više miliona funti u Češiru u Engleskoj, u oktobru 2020. godine.

On je takođe optužen za pokušaj silovanja 29-godišnje žene u njegovoj kući dvije godine ranije. Mendija, koji je negirao obe optužbe, porota od šest muškaraca i šest žena na sudu u Česteru proglasila je nevinim. Istaknuto je da su susreti bili sporazumni.

Fudbaler je bio u suzama nakon što je čuo presudu, “izlazeći iz suda grleći svoje prijatelje koji su bili ovdje da ga podrže”, piše “Skaj sports”.

U saopštenju koje su objavili njegovi advokati navodi se da bi Mendi želio da se “zahvali članovima porote što su se fokusirali na dokaze u ovom suđenju, a ne na glasine i insinuacije koje su pratile ovaj slučaj”.

Rekli su da je Mendi ostao jak skoro tri godine otkako je policija počela da istražuje optužbe protiv njega, ali je proces “neizbježno imao ozbiljan uticaj na njega”.

Ranije ove godine fudbaler je proglašen nevinim za seksualne delikte nad više žena, ali porota nije mogla da donese presudu po dvijema optužbama.