Zanimljivo veče u NBA ligi: Bogdanović zapažen u pobjedi Atlante, kraj za Dalas VIDEO

07.06.2021. | 07:33

Košarkaši Atlante napravili su brejk već na startu i poveli 1:0 protiv Filadelfije u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Atlanta je odigrala fantastično prvo poluvrijeme u “Vels Fargo centru”, ali i umalo ispustila veliku prednost. Ipak, na kraju je uspjela da spriječi katastrofu i potpuno zasluženo došla do prvog trijumfa u seriji, rezultatom 128:124.
U utakmici u kojoj su viđena dva različita poluvremena, drama na kraju i potpuni haos na parketu, junak je bio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je pogodio izuzetno važnu trojku u posljednjem minutu, a onda i posljednja slobodna bacanja za konačan rezultat.

S druge strane, Los Anđeles Klipersi su posljednji polufinalisti u plej-ofu Zapadne konferencije.
U sedmoj odlučujućoj utakmici su savladali Dalas 126:111 i prošli dalje sa 4:3 u seriji.
Najzaslužniji za trijumf Klipersa bio je Kavaj Lenard 28 poena, uz 10 skokova, devet asistencija, četiri ukradene lopte, jednu blokadu i bez izgubljenih lopti. S druge strane Luka Dončić je odigorao odličan meč i postogao čak 46 poena, ali to nije pomoglo njegovom timu. Srpski košarkaš Boan Marjanović kompletirao dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova, za nešto više od 31 minuta na terenu.
Klipersima će protivnik u polufinalu biti Juta, a prvi meč je u Solt Lejk Sitiju.