Zanimljivo NBA veče za nama: Dončić ponovo maestralan

31.12.2023. | 08:04

Košarkaši Dalas Meveriksa savladali su kao gosti Golden Stejt Vorijorse rezultatom 132:122 uz još jednu izvanrednu partiju Luke Dončića.

Slovenac je u drugom poluvremenu postigao 25 ​​od svojih 39 poena, a ostvario je i 10 asistencija i osam skokova, te je predvodio svoj tim do trijumfa.

Dante Eksum je postigao 19 poena, Džoš Grin je dodao 18 poena, a Derik Liveli II je postigao 12 poena uz 14 skokova u redovima Dallasa.

Stef Kari je predvodio Golden State sa 25 poena i sedam asistencija. Kris Pol je dodao 24 poena i postao je 37. igrač u historiji NBA lige koji je premašio 22.000 poena u karijeri.

Zanimljivo je bilo i u duelu Minnesota Timberwolvesa i Los Angeles Lakersa, a na kraju su domaći slavili 108:106.

Dvije sekunde prije kraja LeBron James je pogodio, činilo se, šut za tri poena, ali sudije su smatrale da je nagazio liniju za tri poena.

Uslijedilo je pregledanje snimka, ali sudije su ostale pri prvobitnoj odluci dok je James bio bijesan:

“Mogli ste vidjeti razmak između prednjeg dijela mog stopala i linije za tri poena… Čak i Stevie Wonder to može vidjeti. Sudija je rekao da to nije u njihovoj moći. Koja je svrha ponovnog prikazivanja videa ako čak i pri ponovnom prikazivanju ne bude ispravna odluka”, pitao se James nakon utakmice.

Inače, James je na ovome susretu proslavio 39. rođendan iako je bio bolestan i upitan za utakmicu. Na kraju je postigao 26 poena, ali u sjeni kontroverznog završetka utakmice.

Antoni Dejvis je imao 33 poena, te je uz 17 skokova i osam asistencija bio najbolji u redovima Lakersa.

Anthoni Edvards je postigao 31 poen, Naz Reid je dodao 21 za Minnesotu koja je zadržala prvo mjesto na Zapadu.

Spomenimo da su Detroit Pistonsi prekinuli svoj rekordni niz poraza u NBA ligi od 28 utakmica pobjedom nad Toronto Raptorsima rezultatom 129:127, a junak je bio Cade Cunningham sa 30 poena i 12 asistencija.

Oznake: Košarka, Rezultati