Žalgiris slavio u beogradskoj Areni: Navijači Zvezde bijes iskalili na sudijama

09.02.2024. | 22:29

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa 93:91 u meču 26. kola Evrolige i tako praktično ostali bez nade za plasman u doigravanje.

Crveno-bijeli su ostali na deset pobjeda i sada su pali na poziciji niže nego što su bili prije ovog meča, pošto ih je pretekao upravo Žalgiris.

U jednoj od najneizvjesnijih utakmica viđenih ove sezone, ne samo u Areni i na mečevima Zvezde, u haotičnom finišu, gosti su imali više nerava, i slavili nevjerovatno važnu pobjedu.

Iz sjedišta Evrolige će naednih dana na adresu Zvezde, izvjesno, stići “koverta” sa kaznom zbog agresivnog ponašanja navijača u samoj završnici – iritiranih i nezadovoljnih odlukama sudijske trojke.

Njihov bes se rasplamsao u samoj završnici, na dva razlike za goste, pošto sudije nisu vidjele gaženje linije centra terena Kinana Evansa – što je automatski bila lopta za Zvezdu – i umjesto toga ostala je u rukama igrača Žalgirisa.

Gosti su sa linije penala došli do velikih u tom momentu +4 i praktično obesmislili svaki dalji napor Zvezde da dođe do egala.

Na kraju, sudije su jedva izašle sa terena usljed kiše tvrdih predmeta kojim su ih zasuli navijači.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Jago Dos Santos koji je odigrao partiju karijere sa 21 poenom i 14 asistencija.

Kod gostiju, čovjek odluke bio je Evans sa 25 poena.

Oznake: Delije, Žalgiris, Zvezda