Zakazano finale: Zvezda brojala do osam protiv Novog Pazara

11.05.2022. | 20:57

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u finalu Kupa Srbije protiv Partizana pošto su u polufinalu na svom stadionu ubjedljivo savladali tim Novog Pazara sa 8:0.

Utakmica je vrlo brzo izgubila draž neizvijesnosti, pošto je pitanje pobjednika bilo riješeno već poslije prvih 15-20 minuta.

U neravnopravnoj igri šampion Srbije i aktuelni lider na tabeli Superlige već poslije 23 minuta stekao je čak pet golova prednosti, prenosi Sportklub.

Seriju je već u šestom minutu na asistenciju Milana Pavkova otvorio El Fardu Ben svojim 83. golom u crveno-bijelom dresu. Na 2:0 povisio je Ohi iz jedanesterca u 12, a u 15. minutu viđen je vjerovatno najljepši pogodak, djelo Milana Pavkova. Ohi je novim pogotkom nakon greške golmana Nikole Vujanca u 20. minutu povisio na 4:0, a tri minuta kasnije Mirko Ivanić dodao i peti.

Od tog trenutka Crvena zvezda više nije imala potrebe da dodaje gas, ali je u drugom poluvremenu postigla još tri gola. Najprije je u 58. minutu dosuđen jedanesterac, koji je realizovao 19-godišnji Nikola Stanković. U 81. minutu gol je postigao i godinu dana stariji Petar Stanić, da bi konačan rezultat u 88. minutu postavio Stanković svojim drugim golom – 8:0!

Ekipa Novog Pazara se očigledno brzo predala i okreće se Superligi gde je očekuju još dva meča u borbi za opstanak.

Ranije tokom dana Partizan je na svom stadionu pobjedio Vojvodinu sa 2:1, tako da ćemo 26. maja gledati reprizu prošlogodišnjeg finala. Trofej brani Crvena zvezda.

Na žalost, to finale biće novi ispit i izazov za policiju, koja će morati dobro da se organizuje i bude u pripravnosti nakon današnje velike tuče između navijača dva najpopularnija srpska kluba.