Zakazana majstorica: Poznat termin petog meča finala ABA lige

21.06.2023. | 08:15

Košarkaši Crvene zvezde su se vratili u finalnu seriju ABA lige, pošto su poslije dvije izgubljene utakmice naredne dve riješili u svoju korist, pa će se o tome ko će ove godine ponijeti šampionsku titulu odlučivati u majstorici.

Crveno-bijeli su pred svojim navijačima u hali “Aleksandar Nikolić” došli i do druge pobjede. Oni su u utorak uveče bili bolji od vječitog rivala sa 68:56.

Finalna serija se igra na tri dobijena meča, pa ćemo novog šampiona znati u četvrtak, nakon što košarkaši odigraju posljednjih 40 minuta.

Taj meč će se igrati od 20 časova u “Štark areni”, a podršku navijača će ovoga puta imati crno-bijeli, pošto nakon dva duela na gostujućem terenu opet imaju ulogu domaćina, prenosi Sportal.

Crvena zvezda ima priliku da ispiše istoriju, pošto niko u finalnoj seriji ABA lige nije uspijevao da preokrene nakon zaostatka od 2:0, dok Partizan ima priliku da zavida rane iz Madrida i na taj način spasi ovu sezonu i dođe do titule. Oni su ove sezone već bili u situaciji gdje su vodili sa 2:0 u Evroligi protiv Real Madrida. U momentima kada se činilo da je Partizan uspio da sa dva brejka u Madridu odradi veći dio posla oko plasmana na F4 u Kaunasu, doživjeli su tri vezana poraza.

To se nije dogodilo, ali će Željko Obradović i njegovi momci definitivno biti oni na kojima će biti pritisak pred meč u četvrtak – cijela sezona stala je u 40 minuta.