Zakarić pred duel sa Klužom: Čeka nas jako težak posao

03.07.2021. | 10:20

Desnokrilni napadač Borca Goran Zakarić tvrdi da je Kluž veliki favorit na papiru, ali i da će “crveno-plavi” učiniti sve da ostvare aktivan rezultat.

Po njegovim riječima situacija u ekipi je dobra i svi sa nestrpljenjem čekaju prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra u utorak od 19 časova na stadionu “Konstantin Radulesku” u Klužu.

– Svjesni smo da nas čeka vraški težak posao. Činjenica da Rumuni godinama unazad gotovo redovno igraju grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope govori da su znatno iskusniji od nas što se tiče međunarodne scene, ali pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat. Naravno to je mnogo lakše reći nego ostvariti, ali smatram da smo psihički, fizički i taktički spremni da odgovorimo svim iskušenjima koja nas očekuju u Rumuniji – naglasio je Zakarić, koji će biti jedna od uzdanica Banjalučana na evropskoj, ali i domaćoj sceni u narednoj sezoni.

Kaže da su Banjalučani odradili kvalitetne pripreme u Sloveniji, ekipa se dobro uigrala iako je odigrana samo jedna kontrolna utakmica.

– To je možda i jedino što nam nedostaje u ovom trenutku, jer smo igrali samo protiv Mure. Međutim, kvalitetnim treninzima smo sigurno nadopunili ono što je propušteno neigranjem prijateljskih mečeva – nastavio je Zakarić.

“Crveno-plavi” u Rumuniju putuju u ponedjeljak ujutro čarter letom sa banjalučkog aerodroma, a prije toga u subotu od 20 časova će na Gradskom stadionu odigrati kontrolni susret protiv Radnika.

– Planirano je da se protiv Bijeljinaca dobro istrčimo bar po jedno poluvrijeme i da možda uvježbamo još po neku akciju. Najvažnije je da utakmica prođe bez povreda, jer u Rumuniji nećemo biti kompletni. U kombinaciji neće biti golmana Bojana Pavlovića i od ranije povrijeđenih Jove Lukića i Marka Jovanovića, ali će nam se i oni veoma brzo priključiti – dodao je Zakarić, navodi Glas Srpske.

Rođendan

Fudbalski klub Borac u nedjelju će proslaviti 95. rođendan. Osnivačka skupština održana je 4. jula 1926. godine, a inicijativa za osnivanje kluba pokrenuta je godinu dana ranije. Za prvog predsjednika Borca izabran je Rudi Hiter, a ime klubu dao je Veselin Masleša.

– Ukoliko ćete se boriti za svoja radnička prava zašto da vam se klub ne zove Borac – rekao je tada Masleša, a njegova ideja je odmah prihvaćena.