“Zahladili” odnosi: Leo Mesi već dvije godine ne razgovara sa legendom Barselone

14.04.2023. | 17:40

Najbolji fudbaler svijeta Leo Mesi pregovara oko povratka u Barselonu.

Ono što je zanimljivo jeste da nisu svi bili preveliki optimisti da bi njegov ponovni dolazak na Camp Nou bio od velike koristi za ekipu, a jedan od njih je i Gerard Pique (35), s kojim Mesi ne razgovara već neko vrijeme.

Još prije nego što je bivši defanzivac otišao u penziju, španska štampa je objavila da će Mesi svoj eventualni povratak usloviti i uklanjanjem Piquea iz tima, ali posao mu je olakšan odlukom Piquea da se oprosti.

Kako prenosi Marca, Mesi i Pique već dvije godine nisu u najboljim odnosima, nakon što je Španac navodno savjetovao predsjedniku Joanu Laporti da Argentincu ne nudi novi ugovor, tvrdeći da bi katalonski tim mogao i bez njega.

Od tada njih dvojica više ni ne razgovaraju, a i Mesijeva supruga, Antonella javno je pokazala podršku Shakiri, nakon što je pjevačicu prevario bivši defanzivac Barselone.

U slučaju da je Leo sumnjao kako će ga navijači primiti, to je rasvijetljeno prošle srijede kada je u 10. minuti utakmice protiv Real Madrida cijeli stadion skandirao njegovo ime, a to su ponovili i na meču protiv Girone, prenosi UNA.

Oznake: Barselona