Zadržao svoju nadmoć: Tajger Vuds treći sportista milijarder

11.06.2022. | 18:43

Američki golfer Tajger Vuds postao je milijarder i on je treći sportista koji ima imovinu procijenjenu na najmanje milijardu dolara (950 miliona evra), piše časopis “Forbes”.

Uprkos povredama, skandalima i neuspjesima nakon kojih je ipak uslijedio trijumf, 46-godišnji Vudds zadržao je svoju nadmoć kao jedan od sportista s najvećom zaradom, zaradivši preko 1,7 milijardi dolara plate, podrške i drugih prihoda tokom svoje 27-godišnje karijere – više nego bilo ko drugi koje je Forbes pratio.

Forbes sada procjenjuje njegovu neto vrijednost na najmanje milijardu dolara, na temelju njegove životne zarade, što ga čini jednim od samo tri poznata milijardera sportaša.

Ostali su NBA superzvijezda LeBron Džejms, koji je svoju slavu i bogatstvo iskoristio preuzimanjem vlasničkih udjela u brojnim firmama, i Majkl Džordan, koji je postigao deset znamenki nakon što se penzionisao, zahvaljujući ulaganju u NBA ekipu Charlotte Hornetse.

Vudds je takođe uspio stići do ove brojke iako je navodno odbio unosnu ponudu da se pridruži LIV golf seriji.

Greg Norman, direktor novoformirane golf serije koja je nastala uz finansijsku potporu Saudijske Arabije i koja se takmiči s PGA-om, kazao je prije nekog vremena za “Washington Post” da je Vudsu ponuđen visok devetocifreni broj za igranje u LIV seriji, ali je 46-godišnji Amerikanac tu ponudu odbio.

Forbes je na svojoj web stranici napisao da Vudsove novčane nagrade predstavljaju manje od deset odsto imovine, a većinu svog bogatstva stekao je sponzorskim ugovorima i ulaganjima u druga područja.

Vuds je do 2012. deset godina zaredom bio na poziciji sportiste koji najviše zarađuje, a među najplaćenijim sportistima ostao je i nakon nekoliko skandala i saobraćajnih nesreća.

Tako je u posljednjih 12 mjeseci, iako se oporavio od teške saobraćajne nesreće i jedva da je igrao na turnejama, zaradio čak 68 miliona američkih dolara (64,6 miliona evra).

Oznake: Tajger Vuds