Zadro se nije pojavio na primopredaji: Umičević i dalje na čelu Rukometnog saveza BiH

07.02.2022. | 16:17

Marinko Umičević i dalje je predsjednik Rukometnog saveza BiH iako je ranije podnio ostavku na ovu funkciju jer danas nije obavljena primopredaja dužnosti zakazanoj na sjednici Upravnog odbora u Sarajevu.

Na sastanku se nije pojavio ni Slobodan Zadro, koji je trebao da preuzme funkciju predsjednika, i koji je izričito zahtijevao da se mora obaviti primopredaja.

Umičević ističe da je ovo je sa njegove strane nekorektan potez.

“Pored činjenice da imam zdravstvene probleme otišao sam na sjednicu Upravnog odbora kako bi predao dužnost kolegi Slobodanu Zadru. On se nije pojavio i zaista ne znam iz kojih razloga je izostao sa današnjeg sastanka koji je bio od velike važnosti za rukomet BiH. Osim njega nije se pojavio niko od predstavnika Hrvata, a od naših članova iz nepoznatih razloga nisu se pojavili Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš”, izjavio je Marinko Umičević.

Od kada je Marinko Umičević podnio ostavku na funkciju predsjednika Rukometnog saveza BiH ponovo su se pojavili problemi u funkcionisanju Saveza u Sarajevu, prvenstveno onih koji se tiču reprezentacije BiH koju u martu očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održane u Švedskoj i Poljskoj.

“Morali smo danas obaviti neke stvari prema EHF-u, s obzirom na kvalifikacije koje reprezentaciju očekuju protiv Grčke, i poznato je da će se revanš odigrati u dvorani u Bugojnu. Ima tu i nedovršnog posla po pitanju sponzorstva sa BH Telekomom kojeg moramo privesti kraju jer će u suprotnom Savez teško moći da funkcioniše”, dodao je Umičević.

Danas je odlučeno da se 19. februara odigra prvo kolo Kupa BiH za rukometaše i rukometašice. Takođe je dogovoreno da sedam dana kasnije startuje drugi dio prvenstvene sezone u Premijer ligi i to u obje konkurencije, prenosi RTRS.

“Sve ono što se danas dešavalo u Sarajevu samo je potvrda da se što prije mora formirati Udruženje premijerligaša koje u potpunosti podržavam. Klubovi ne smiju biti ničiji taoci i ne treba svaki put da strahuju kada će početi takmičarska sezona. Imaju još i obavezu prema sponzorima, dok dobar dio novca od njih ulazi u budžet Saveza”, zaključio je Marinko Umičević.

Naredna sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH održati u ponedjeljak, 14. februara na Rostovu kod Bugojna.