Zadovoljno siječe tortu: Zbog jedne fotke navijači Đokovića provociraju Federera

09.03.2021. | 13:30

Nakon što je Novak Đoković oborio rekord Rodžera Federera po broju sedmica na ATP vrhu, Noletovi navijači ismijavaju Švajcarca zbog jedne fotografije.

Na njoj Federer zadovoljno siječe tortu na kojoj je ispisano “311 nedjelja” i “broj 1”. Ipak, nije u pitanju nikakva Rodžerova čestitka Noletu, koji je od juče započeo rekordnu, 311. sedmicu na ATP vrhu (310 nedjelja je lider bio Švajcarac) već jedan prilično nezgodan momenat u karijeri čuvenog Federera.
Te 2018. godine, u maju je Federer izgubio prvo mjesto na ATP listi, ali je tri nedjelje kasnije, 18. juna, ponovo zauzeo čelnu poziciju. Bio je ubijeđen da će na njoj ostati jer ga je u sedmici koja je tada počela čekao nastup u Haleu, u koji je doputovao kao četvorostruki šampion turnira, a i uz seriju odličnih rezultata na terenima s travnatom podlogom.

I, dok je Federer ponovo harao Haleom, a nakupio je 20 “travnatnih” pobjeda u nizu do novog finala na pomenutom turniru, jedan od prijatelja mu je donio pomenutu tortu, da se unaprijed proslavi 311. sedmica na ATP vrhu. Ali, Federer nikada nije dostigao tu 311. nedjelju na čelu teniske trke. Mladi, tada 21-godišnji Borna Ćorić, prekinuo je veliku seriju Švajcarca i u finalu ga pobijedio sa 7:6(6), 3:6, 6:2. Rodžer Federer je tako skliznuo sa prvog mesta, ostao je na 310. sedmica vladavine, a to je juče prevazišao Novak Đoković, piše Blic.
Prerano slavlje, taj nesvakidašnji blam slavnog tenisera, sada je iznova izbio u prvi plan, upravo zahvaljujući Đokovićevim navijačima koji tu scenu nazivaju “Rodžerovom čestitkom Novaku” .