Zadovoljni odzivom: Balkansko prvenstvo u biatlonu okupilo 100 takmičara

12.02.2022. | 16:09

Balkansko prvenstvo u biatlonu, koje se održava na Nordijskom ski-centru “Dvorišta” na Jahorini, okupilo je 100 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji iz 10 zemalja.

Ljubiša Tanić, predsjednik Smučarskog kluba “Romanija” Pale koji je tehnički organizator takmičenja, rekao je novinarima da su treći put domaćini značajnog takmičenja na kojem je angažovano 100 volontera.

Tanić kaže da takmičenje protiče u najboljem redu i da su zadovoljni odzivom zemalja uprkos pandemiji virusa korona.

On je zahvalio Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale i sponzorima koji su omogućili da sve izgleda na svjetskom i vrhunskom nivou.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović naveo je da Sarajevsko-romanijska regija, posebno Pale postižu sve bolje rezultate u oblasti nordijskog skijanja-biatlona.

“Vrijeme je da se napravi dodatni iskorak i zajedno sa resornim ministarstvom i Vladom Srpske, da budemo omladini podrška i vjetar u leđa, jer `Dvorišta` treba da postane regionalni centar”, istakao je Jugović.

On napominje da organi koji kontrolišu takmičenje imaju samo riječi hvale za sve, te da zbog toga treba pružiti podršku organizatorima i njihovim članovima.

Koordinator za Balkan pri internacionalnoj biatlon uniji Robert Kontak istakao je da je danas drugi dan takmičenja u biatlonu, da su ekipe zadovoljne i da sve ide po planu.

Međunarodna biatlon unija /IBU/ organizaciju ovog takmičenja dodijelila je Ski savezu BiH, a tehnički organizator je Smučarski klub “Romanija” sa Pala.

Takmičenje se održava u tri discipline sprint, individual i singl miks štafeta.

Generalni pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.