Za veći razvoj fudbala: Zeljković najavio izgradnju 20 terena sa vještačkom travom u RS

22.02.2021. | 14:00

Predsjednik Fudbalskog saveza (FS) Republike Srpske Vico Zeljković rekao je da taj savez želi da u ovoj godini započne projekat izgradnje 20 terena sa vještačkom travom na cijelom području Srpske.

Prema njegovim riječima, to je značajan projekat za razvoj fudbala, posebno u segmentu stvaranja uslova za rad omladinskih selekcija.

Zeljković je danas u Gradišci održao sastanak sa predstavnicima Područnog fudbalskog saveza, na kojem je razgovarano o aktuelnoj problematici u fudbalu Srpske, planovima za naredni period i izborima u FS BiH.

Predsjednik FS Republike Srpske je istakao da je Savez prethodne godine uradio veliku stvar donošenjem odluke da pomogne klubovima u svim ligama tako da finansira 50 odsto njihovih troškova za kotizacije za takmičenje i službena lica na utakmicama.

“Ta stavka FS Srpske košta oko 800.000 KM, a do sada je naš budžat iznosio oko 700.000 KM. Morali smo obezbijediti dodatna sredstava i s ponosom mogu da kažem da smo za prethodnu polusezonu to uspjeli”, dodao je Zeljković.

Govoreći o Izbornoj skupštini FS BiH, koja je zakazana za 16. mart, Zeljković je potvrdio da po principu rotacije predsjednik ovog saveza u narednom mandatu treba da bude kandidat iz Republike Srpske, te da je fudbalski savaz Srpske njega predložio za predsjednika.

On je naglasio da je sigurno da se nakon ove izborne skupštine mnoge stvari mogu promijeniti nabolje, posebno što se tiče fudbala u Republici Srpskoj.

“Činjenica je da budžet FS BIH iznosi oko 20 miliona KM, a da je od tog iznosa FS Republike Srpske unazad deceniju dobijao nepunih 260.000 KM. Mi moramo da mijenjamo tu praksu i dio tog novca povučemo za izgradnju fudbalske infrastrukture”, naveo je Zeljković.

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić rekao je da su klubovi koji čine ovaj savez zadovoljni podrškom koju su dobili od FS Srpske, posebo činjenicom da su prošle godine izgrađeni tereni sa vještačkom podlogom u Gradišci i Prnjavoru.

Brkić je izrazio uvjerenje da će Prodručni fudbalski savez Gradiška biti i u okviru narednog projekta za izgradnju terena sa vještračkom travom.

Sastanku u Gradišci prisustvovali su i potpredsjednik i generalni sekretar FS Republike Srpske Bojan Kušljić i Ognjen Valjić.