Za utakmicu protiv Grčke: Pešić bez košarkaša Partizana i Zvezde

20.02.2023. | 20:51

​Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić neće imati igrače Partizana i Crvene zvezde na raspolaganju za utakmicu protiv Grčke.

Orlovi imaju dvije meč lopte za plasman na Mundobasket, Srbija će prvo igrati protiv Grčke (24. februara), a onda četiri dana kasnije protiv Velike Britanije na svom parketu (28. februara).

Na utakmici u Atini, selektor Srbije neće moći da računa ni na igrače iz ostalih evroligaških timova, tako da za Srbiju neće igrati: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Uroš Trifunović neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću u Grčkoj.

Jer Partizan u četvrtak igra protiv Fenerbahčea, Crvena zvezda protiv Efesa igra u petak.

Olakšavajuća okolnost po Orlove je ta da su Grci već obezbjedili plasman na Mundobasket, tako da je njhov sastav sastavljen od igrača koji nemaju toliko iskustva igranja za nacionalni tim.

Srbiju bi u Atini trebalo da predvode, Marko Jagodić Kuridža, Stefan Jović, Dušan Ristić, Marko Jeremić, a i dalje nije jasno hoće li na raspolaganju selektoru Pešiću biti dvojac iz CSKA Moskve, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

Što se tiče utakmice protiv Velike Britanije, tu vi reprezentacija Srbije trebalo da bude u kompletnom sastavu.

Srbiji u preostale dvije utakmice, je neophodna jedna pobjeda kako bi obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji.