Za sada trijumfalno ide dalje! Ko stoji na Novakovom putu do titule u Sinsinatiju

18.08.2023. | 17:15

Novak Đoković za sada trijumfalno krči put nakon povratka na američko tlo poslije više od dvije godine. Fokina je predao, Monfis je 19. put zaredom prošao kao bos po trnju, a sada je na redu Tejlor Fric.

Novak Đoković će u noći između petka i subote od 02.30 časova igrati protiv američkog tenisera. Prethodno je nastradao Gael Monfis sa laganih 2:0, za ubedljivu pobjedu Novaka za 68 minuta.

Srbinje na taj način postao vlasnik još jednog velikog rekorda. Ovo je bio njihov 19. međusobni meč i 19. pobjeda Đokovića, koji je sa skorom od 19:0 napravio svjetski rekord po najdužem nizu pobjeda protiv jednog rivala, a da nema poraz u međusobnim duelima, navodi Sportal.

Sada ga očekuje borba sa domaćim teniserom, a evo kako će izgledati put do finala.

Ukoliko Novak pobijedi Tejlora Frica, nakon toga ga u polufinalu čeka bolji iz duela Aleksander Zverev – Adrijan Manarino, gdje je Nijemac veliki favorit. Sa druge strane žrijeba, najveća pretnja i dalje stiže od Karlosa Alkarasa, koji je glavni takmac. Zapravo, on je jedini nosilac koji je preživio iz tog dijela, a u četvrtfinalu će igrati protiv Maksa Pursela iz Australije.

Drugo četvrtfinale čine Hubert Hurkač iz Poljske i Aleksej Popirin iz Australije. Ako eventualno pobijedi Poljak, mogli bismo da gledamo reprizu duela njega i Alkarasa iz Toronta.

Sve u svemu, Novak samo treba da ide korak po korak. Igra obećava, što raduje pred nastupajući US Open.

Oznake: Đoković, Sinsinati