Za prvi reket svijeta odmor je završen! Novak Đoković kreće u odbranu titule u Rimu

10.05.2021. | 09:43

Odmor je gotov za Novaka Đokovića.

Prvi reket svijeta čeka rivala na Mastersu u Rimu gdje brani titulu osvojenu prošle godine. Za srpskog tenisera ovo je jedan od omiljenih turnira na šljaci i dosad je trijumfovao na njemu čak pet puta (2008, 2011, 2014, 2015, 2020). Pored toga je još pet puta igrao finale, tako da bi upravo mogao da uhvati zalet pred Pariz i borbu za 19. grend slem titulu.
Đoković je odmor proveo u Bosni i Hercegovini, a zatim se posvetio radu sa trenerom Marijanom Vajdom i sad čeka rivala u drugom kolu, a to će biti pobjednik meča Danijel Evans -Tejlor Fric. Inače Novak će bez obzira na rezultat u Rimu biti prvi nosilac na Rolan Garosu.
Đoković je inače počeo 320 sedmicu na ATP listi. Srpski as je izgubio 500 bodova u odnosu na prethodnu nedelju budući da nije igrao na Mastersu u Madridu i sada ima 11.463 boda na drugo mjesto se inače probio Dmitrij Medvedev.
Na terene “Foro italiko” izlaze još dvojica srpskih tenisera. Miomir Kecmanović će se u prvom kolu danas sastati sa ovogodišnjim otkrovenjem Rusom Aslanom Karacevom, dok će Dušan Lajović sutra igrati protiv Džona Milmana iz Australije, piše Srpskainfo.