Za produžetak serije pobjeda i nastavak pohoda ka F4: Partizan gostuje Valensiji

19.12.2023. | 16:25

Košarkaši Partizana igraće meč 15. kola Еvrolige protiv Valensije u Španiji.

Partizan je upisao četiri trijumfa u prethodnim mečevima i u dobrom ritmu će pokušati da se revanšira Valensiji za prošlogodišnje poraze u Еvroligi.

Nakon brojnih pehova u igračkom kadru zbog povreda, trener “crno-bijelih” Željko Obradović je istakao uoči duela da će Frenk Kaminski biti u timu.

“Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Uroš Trifunović i Aleksa Avramović. Sa druge strane, Kaminski je trenirao, vidjećemo kako će izgledati. U Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Еvroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povrijeđeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode od udaraca”, rekao je Obradović.

Partizan trenutno zauzima četvrto mjesto u Еvroligi i imaju isti skor kao i Valensija, po osam pobjeda i šest poraza.

Еkipa Valensije će protiv Partizana igrati bez jednog od najboljih pojedinaca, jer je Semi Odželej povrijedio butni mišić lijeve noge.

Međutim, košarkaši tima iz Beograda imaće težak zadatak da sačuvaju Krisa Džonsa i Brendona Dejvisa, pored Odželeja, dvojicu najefikasnijih igrača iz Valensije.

Španski tim je ostvario pet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima i tri u Еvroligi.

Poseban motiv igračima Partizana zasigurno će biti i pomenuta dva prošlogodišnja poraza od Valensije u Еvroligi. Uz to “crno-bijeli” su igrali protiv tima iz Španije i 2018. godine u Еvrokupu u okviru Grupe C, ali nisu uspjeli u dvomeču da upišu trijumf.

Duel između Valensije i Partizana počinje u 21 čas.

Oznake: Evroliga, Partizan