Za oko 11.000 evra prodat Ronaldov dres za liječenje malog Gavrila

Potpisani dres fudbalera Kristijana Ronalda prodat je za 1,3 miliona dinara (oko 11.000 evra) na aukciji za pomoć osmomjesečnom Gavrilu Đurđeviću, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopšteno je danas iz kompanija “Mocart”.

Ta kompanija, koja je uspjela da dođe do Ronalda i pozove ga da se priključi akciji, navela je da je kupac dresa želio da ostane anoniman, ali je dodala da je riječ o kolekcionaru i uličnom umjetniku koji ima “Instagram” profil “Black Sails”.

Ronaldo je poslao svoj potpisan dres nakon što je kompanija “Mocart” kupila njegovu kapitensku traku i uplatila više od 7,5 miliona dinara (oko 63.800 evra) na Gavrilov račun u fondaciji “Budi human”.

Kao i za Ronaldov, kompanija “Mocart” dala je i početnu ponudu od milion dinara (oko 8.500 evra) i za dres Lionela Mesija, a licitacija traje do četvrtaka, 13. maja, u 15.00 časova.

Gavrilo Đurđević rođen je 7. septembra 2020. godine, a tri mjeseca poslije rođenja konstatovano je da ima rijetku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).

Za liječenje malog Gavrila potrebno je još nešto manje od milion evra.

Ostavite komentar: