Za dobre rezultate u budućnosti: Dodik pomaže RK Borac sa 800 hiljada maraka

02.06.2023. | 15:58

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpska izdvojiti 800.000 KM za Rukometni klub “Borac” iz Banjaluke, koliko im je potrebno da bi postigli dobar plasman u narednim godinama.

“Želimo `Borac` daleko snažniji, on to zaslužuje. Ime `Borca` upisano je zlatnim slovima ne samo u istoriji ovog grada već i evropskog i jugoslovenskog rukometa”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nakon prijema za delegaciju zlatne olimpijske generacije rukometaša iz Minhena 1972. godine, Dodik je istakao da je riječ o ljudima koji su nesumnjivo stavili pečat jednom uspjehu koji je za Banjaluku u tom trenutku bio veliki.

“Banjaluka je grad koji ima najveći broj nosilaca medalja olimpijskih pobjednika, sportski grad i polako se vraća na te staze. Naša je obaveza da podržimo sportske aktivnosti”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Rukometnog kluba “Borac” Vladimir Branković rekao je da je zahvalan što je ovaj klub domaćin olimpijskim pobjednicima, slavnim sportistima bivše Jugoslavije, regiona i Evrope, od kojih neki nisu bili u Banjaluci i više od 30 godina.

Bivši rukometaš Nebojša Popović rekao je da je u Banjaluku došao nakon 30 godina i da je ovo potpuno novi, savremen grad i da je zahvalan na gostoprimstvu.

Hrvoje Horvat, kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijadi 1972. godine, rekao je da je Banjaluka bila i ostala rukometni centar, te da mu je posebno drago što je nakon više decenija došao u Banjaluku, u kojoj je vidljiv napredak.

Bivši rukometaš Abas Arslanagić rekao je da i dalje prati sva dešavanja u vezi sa Rukometnim klubom “Borac”, čiji je možda i najvatreniji navijač, ali i kritičar, te se nada da će klub povratiti staru slavu.