Za deveto mjesto boriće se protiv Rumunije: Vaterpolisti Srbije preko peteraca izbjegli bruku

06.09.2022. | 16:45

Vaterpolisti Srbije savladali su Holandiju poslije peteraca rezultatom 12:11 (2:1, 3:1, 1:4, 0:0, 5:6) u meču za plasman od 9. do 12. mjesta na Evropskom prvenstvu.

“Delfini” su obezbijedili mesto među najboljih 10 selekcija na turniru u Splitu, a za poziciju broj devet boriće se protiv Rumunije koja je bila bolja od Izraela poslije boljeg izvođenja peteraca.

Koliko god da je reprezentacija Srbije izgubila na kvalitetu odlaskom “šestorice veličanstvenih”, i dalje postoji velika razlika u odnosu na Holanđane.

To se vidjelo od samog starta, pa su izabranici Dejana Savića rano poveli sa 2:0, ali su “lale” uspjele da se upišu na semaforu do kraja prve četvrtine.

Stigla je Srbija čak do 5:2 u drugom periodu i sa tom prednošću otišla na odmor, ali je sve to prokockala za samo šest minuta igre u trećoj dionici.

Holanđani su izjednačili na 5:5, a onda i na 6:6, sa kojim rezultatom se ušlo u posljednji kvartal.

Taj period obilježili su očajni napadi i velika dekoncentracija, kao i većina susreta, te nije bilo golova i utakmica je bila riješena izvođenjem peteraca.

U prvoj seriji Strahinja Rašović je pogodio, a Dobožanov odbranio prvi penal Holanđana.

Potom je Stojanović uzvratio istom mjerom i šutirao pravo u golmana, pa je stiglo izjednačenje.

Po oba šutera su bili precizni u trećoj, četvrtoj i petoj seriji, a onda je Stojanović pogodio, a Dobožanov ponovo odbranio i donio pobjedu Srbiji, prenosi “B92“.