Vukao čudne poteze! Teniser otkrio ono o čemu je godinama ćutao – ima veze sa Đokovićem

01.12.2020. | 19:48

Iako je definitivno još toga mogao da pruži u “bijelom sportu”, Marat Safin je šokirao odlukom da se povuče kada je imao 29 godina, jer više nije mogao da pobijedi Novaka Đokovića, ali i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Međutim, Safin je sada pojasnio odluku da završi sa tenisom u godinama kada je još uvijek mogao da igra.

“U ovom sportu ste ili među prvih pet ili vas nema nigdje. Nisam želio da igram tenis kao 11, 12. ili 20. na svijetu. Igraš protiv mladih tenisera, hvata te umor, a moraš da trčiš sa povredom koljena. Samo vas diskredituju. Oduvijek sam vjerovao da je najbolje prestati sa sportom prije nego što vas sam napusti. Da me koljeno nije toliko mučilo mogao bih da igram još nekoliko godina, ali nisam mogao. Umorio sam se od svega i bilo mi je dosadno”, kazao je Rus.

I motivacija je bila upitna, a između ostalog razlog je bio i to što nije mogao da pobijedi grupu igrača u kojoj je bio Novak Đoković.

“Nisam imao motivaciju i počeo sam da gubim od nepoznatih igrača. Ako više ne možete da pobijedite igrače kao što su Federer, Nadal i Đoković, zašto igrate”, izjavio je Safin koji je bio teniski idol upravo trenutno najboljem igraču svijeta, piše Srpskainfo.

Oznake: Đoković, Teniser