Vuk Radivojević: Nije bilo suđeno da me Trifa ponovo trenira

29.06.2019. | 15:22

Iako je imao ugovor sa Igokeom za iduću sezonu kapiten Vuk Radivojević odlučio je da završi igračku karijeru i postane izvršni direktor kluba za košarkaške operacije.

U smiraj ljeta 2015. stigao je u Laktaše gdje je mjesec pred svoj 36. rođendan započeo karijeru funkcionera i dres zamijenio odijelom. Nije imao poseban razlog za kraj karijere već se tako poklopilo.

– Trebalo je da igram još jednu godinu i uopšte mi nije dosadilo da prolazim pripreme i putujem sa ekipom, ali se jednostavno desila ova situacija. Ovo smo načelno dogovorili pre nekog vremena, a glavni razlog je što mogu mnogo više da napravim posla jer je generalnom menadžeru kluba Igoru Dodiku potrebna pomoć – izjavio je Radivojević za “Glas Srpske”.

Na novoj funkciji neće biti baziran samo na određena dešavanja već će se baviti različitim stvarima.

– Uloga je oko svega, da tako kažem, ali prvenstveno oko prvog tima. Sada nas čeka sastavljanje ekipe za ABA ligu. Imaćemo dobar budžet i moći ćemo da budemo konkurentni ostalima koji su najavili strašna pojačanja. Svake godine govorimo da je ABA liga jača od prethodne pa je i sada tako. Debitant Primorska je ušla sa velikim ambicijama, Mornar sklapa jak tim, spajanje Olimpije i Cedevite diže kvalitet uz standardno jake Crvenu zvezdu, Partizan i Budućnost pa moramo da ih pratimo – istakao je Radivojević.

Neće imati priliku da ga ponovo trenira Aleksandar Trifunović sa kojim je u dva navrata sarađivao u Crvenoj zvezdi.

– Nije bilo suđeno da me ponovo trenira, ali ćemo sarađivati na drugom nivou. On i Zmago Sagadin zajedno sa Žikom Anđelkovićem doveli su me u Zvezdu sada već daleke 2003. godine. Oni su mi dali prvu pravu priliku na velikoj sceni dok je Aleksandar Janjić bio prvi trener koji me uveo u ovaj svet – rekao je Radivojević.

U Zvezdi je stekao status legende kluba, a zanimljivo je da je košarku počeo trenirati u Partizanu.

– To me prati evo već 18 godina i mnogi vole da se šale sa tim. Krenuo sam da treniram u Partizanu sa društvom iz kraja dok sam seniorsku košarku zaigrao u Slogi iz Kraljeva, a potom stigao u Zvezdu koja je zauvek ostala u mom srcu. Vraćao sam joj se kada god je bila potrebna pomoć i ostaje žal što nikad nisam stigao do trofeja u crveno-belom dresu. To sam nadoknadio sa Igokeom, a prvo lepo sećanje na Laktaše ostaće mi polufinale Fajanl fora ABA lige 2013. kada sam pogodio slobodno bacanje za pobedu , finale i prvi plasman u Evroligu – naglasio je Radivojević.

Dres Srbije nosio je na Evropskom prvenstvu 2007. u Španiji kod selektora Zorana Slavnića kada se nisu proslavili.

– Uspomene za nastup u dresu Srbije, koja se tada prvi put takmičila pod tim imenom, ne blede ni sada. Nažalost loše smo igrali i sve se završilo kako se završilo. Ostaje žal za daljim nastupima, ali šta je tu je – rekao je Radivojević.

 

Oproštajna utakmica

Radivojević je najavio da će organizovati oproštajnu utakmicu.

– Sigurno će nešto biti, ali ne znam ni kako ni šta. Uglavnom desiće se u Laktašima čim nađem vremena da to organizujem i vidim kad većina ostalih prijatelja može da dođe – rekao je Radivojević.

 

Izvor:(Glas Srpske)