Vučić za privatizaciju Zvezde i Partizana: “Dosta je reketiranja države”

06.02.2024. | 12:19

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji Ćirilica na Happy televiziji na tabli je crtao ko sve i kako ratuje protiv Srbije, a značajan dio izlaganja posvetio je stanju srpskog sporta, navijačima, povicima na njegov račun i skoroj izgradnji Nacionalnog stadiona.

“Nacionalni stadion je važan jer donosi nove standarde. Zvezda i Partizan će sada morati mijenjati navike. Nacionalni stadion imaće grijače, na njemu će se moći kupiti hamburger, sladoled, kokice i sve drugo, a ljudi će se tamo osjećati sigurnije. Onda ćeš vidjeti ko će dolaziti na ove neuređene stadione. Napravili smo takve planove da imam tremu hoćemo li uspjeti. Stadion se gradi od maja prošle godine”, rekao je Vučić.

Navodi i da oni koji dođu na nacionalni stadion, neće više ići na obične, kao što više niko ne ide Ibarskom magistralom, nego autoputem.

Tako nito neće ići na neuređene stadione. I onda će Zvezda i Partizan morati drugačije. Nije lako ni onima koji vode te klubove, jer moraju ispuniti očekivanje navijača. Što bi privatnici ulagali kad vide da nema profita i ne pita ih se ništa?”, podvlači on.

Dodao je da je najveći problem što se ne mogu privatizovati klubovi jer niko neće uložiti novac tamo gdje glavnu riječ vode navijači i rukovodstvo kluba.

“Mi svi što smo im sponzori, to je reket koji se otima od države. Ovdje bi svi da ne budu privatne, nego državne pare. I što više dajete, to je više “Vučiću, pe*eru”. Zdrav sistem će biti onda kad budemo imali privatnog vlasnika kluba. Vidite Čukarički, TSC i Megu. Ništa ne dobijaju od države. Sad će svi staviti naslov “Vučić priznao”, priznao sam”, istakao je predsjednik Srbije.

Na pitanje kako se osjeća kad Hrvatska na svjetskom prvenstvu u fudbali osvoji medalju, a Srbija ispadne u grupi odgovorio je kontrapitanjem.

“A kako se oni osjećaju kada mi osvajamo sve u košarci, a oni ništa? Šta ćeš, čestitaš im… Nisam veliki navijač Hrvatske za razliku od nekih drugih. Volim samo Srbiju i navijam za Srbiju”, rekao je Vučić.