Vučić sa Čeferinom: Srbija na putu da organizuje vrhunske fudbalske spektakle

13.01.2023. | 12:52

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Uefa Aleksandrom Čeferinom, kome je ukazao na zamah ulaganja države u fudbal, pogotovo u izgradnju stadiona što će je svrstati u zemlje koje organizuju vrhunske fudbalske spektakle.

Podsjetivši da se stadioni grade u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i drugim gradovima i da se u Surčinu planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu sa najvišim standardima Uefe, Vučić je ocijenio da će to Srbiju svrstati u red zemalja koje mogu da organizuju vrhunske fudbalske događaje poput finala Lige šampiona, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Čeferin je zahvalio Vučiću na gostoprimstvu, ističući da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije /FSS/ na izuzetnom nivou.

On je dodao da Uefa i FSS zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja promoviše kvalitetan fudbal, međusobno povjerenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, posebno mladih fudbalera kojima treba obezbijediti najbolje uslove za razvoj i napredak.

Vučić i Čeferin su se se saglasili da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u zemlji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova.

Oznake: Čeferin, Vučić