Vučić poručio košarkašima: Za zlato u Parizu svakome 200.000 evra

12.09.2023. | 20:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras košarkašku reprezentaciju Srbije, osvajače srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Manili, istakavši da su bolje nego bilo ko uspjeli da ujedine zemlju, te najavio da će za zlato sa Olimpijade iz Pariza svaki košarkaš dobiti po 200.000 evra.

Vučić je na prijemu u Predsjedništvu zahvalio košarkašima, posebno teško povrijeđenom Boriši Simaniću, istakavši da su pokazali veliku odgovornost i šampionsko srce.

“Znao sam da imaju šampionsko srce i da će vratiti zemlji više od onoga što im je zemlja dala, uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz Manile”, rekao je Vučić.

On je istakao da o tome koliko je košarkaška reprezentacija Srbije uspjela da ujedini Srbiju najbolje govori to što je “Bošnjak, musliman iz Sjenice” Hajrudin Redžović izjavio da je spreman da donira svoj bubreg Simaniću.

Vučić je istakao da Srbija sad čeka zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Selektor Svetislav Pešić rekao je da se ponosi igračima i cijelim timom u Manili, ističući da su košarkaši dali zadnji atom snage, a da im je motivaciju pojačavala podrška navijača.

“Bio je to naporan put do cilja koji smo ostvarili, a sad nas čekaju Olimpijske igre. Proces do Olimpijskih igara će biti mnogo teži jer su sada očekivanja još veća. Mi igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod, navijače. Potrebno nam je malo strpljenje i pomoć države koju smo i do sada imali”, rekao je Pešić.

Prijemu je prisustvovao i povrijeđeni Simović, a kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović uručio je predsjedniku Srbije loptu i majicu sa potpisima igrača.

Oznake: Vučić, Zlato