Vučelić pred početak nove sezone: Ne sumnjam u uspjeh Partizana

13.06.2022. | 11:24

Predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić obratio se javnosti na okupljanju tima pred novu sezonu.

Vučelić je istakao da je i u prethodnoj godini postignut veliki takmičarski uspjeh, a da su sada ambicije još veće.

“U minuloj godini mi smo postigli veliki takmičarski uspjeh i mi smo pod rukovodstvom trenera Aleksandra Stanojevića kome zahvaljujem svemu što je uradio za Partizan imali takmičarski uspjeh. Da je samo takmičarski dio na terenu bio u pitanju vjerovatno bi mi ponijeli šampionsku titulu. Postoje kako kažu uspjesi na terenu i uspjesi van terena. U tim uspjesima van terena smo bili manje uspješni i zbog toga smo ostali u borbi za titulu do zadnjeg kola i bili smo u finalu Kupa. U Evropi smo otišli više nego bilo kad u istoriji u smislu trajanja u proljećnom dijelu sezone”, izjavio je Vučelić.

Spekulisalo se sa nekim drugim imenima, a na kraju je na mjesto šefa struke Partizana stigao Ilija Stolica.

“Izabrali smo sa velikom sviješću odgovornosti najboljeg mogućeg šefa stručnog štaba Iliju Stolicu. Zbog toga sam veoma, veoma zadovoljan i smatram to jednom od najvećih pretpostavki za uspjeh. Imamo apsolutno povjerenje u Iliju Stolicu kao trenera koji je posvećenik. Imam potpuno povjerenje u njega. Jer nije dovoljno biti samo vrijedan, treba biti i darovit trener i treba znati”, naglasio je Vučelić.

Igračima je poručio da je njihov posao na terenu, a da se nada da će suđenje i VAR biti na još većem nivou naredne sezone.

“Nemojte ni pomišljati da istjerujete neke više pravde, druge pravde jer to nije vaš zadatak. To je zadatak nekog drugog i nadam se da će biti nekog dovoljno odgovornog da suđenje bude još bolje i da VAR radi svakoga minuta i da bude u službi fudbala”, dodao je on.

Na kraju je istakao da vjeruje u ovaj tim i uspjehe i titule u narednoj sezoni.

“Ako to ispunite ja ne sumnjam u uspjeh koji ćete postići. Pred nama je specifična sezona koja se intenzivno igra do oktobra, a onda nastupa pauza od tri mjeseca što omogućava da se posvetite trenažnom procesu”, naglasio je Vučelić.