Vranješ reagovao na izjavu Karačića: Radi se o notornom lažovu

26.04.2021. | 16:48

Kapiten Borca Stojan Vranješ odgovorio je na prozivke trenera Širokog Brijega Tonija Karačića da je njihov igrač udaren u tunelu na jučerašnjoj utakmici u kojoj je Borac savladao Široki sa 2:1.

Borac je pobjedom preuzeo vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice trener gostiju Toni Karačić je izjavio da je bilo nesportskog ponašanja u tunelu.

“Ne znam treba li šutjeti jer mislim da mi nismo zaslužili kao klub da se događaju takve scene prema nama. Zamijenio sam igrača koji je udaren u tunelu. Mislim da to nismo ničim zaslužili. Definitivno je kod nas kada se događa nekome, glava odmah u zemlji i obrnuto, nemamo tu empatiju. To je Bosna i Hercegovina”, rekao je nakon duela Karačić.

Najbolji igrač utakmice i kapiten Borca Stojan Vranješ bio je taj koji je navodno udario Ivana Ikića, a za “Sportsport” je izjavio svoju stranu priče.

“Radi se o notornom lažovu. Nikog nisam udario niti sam vidio da je bilo ko nekog udario. Ako je bilo verbalnih prozivki ne znači da je neko nekog udario”, bio je jasan Vranješ pa dodao:

“Vjerovatno s naše dobre igre i moja dva gola sada žele skrenuti priče na nekakvo udaranje. Ne mogu da vjerujem”.

Vranješ je odličan ove sezone i u 19 utakmica zabio je deset golova i dodao dvije asistencije u Premijer ligi BiH.