Vranješ pogurao Borac ka tituli: Banjalučani savladali Zrinjski u derbiju kola

11.05.2021. | 21:56

Fudbaleri Borca ostvarili su pobjedu u velikom derbiju protiv Zrinjskog u meču 30. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:1 i tako napravili veliki korak ka tituli prvaka jer tri kola prije kraja bježe drugoplasiranom Sarajevu dva boda.

Borac bolje otvara meč i već u 15. minuti domaći tim je došao u vođstvo. Nakon kornera lopta je nekako došla do Stojana Vranješa koji preciznim udarcem pogodio za 1:0 i tako svom timu donio prednost.

Zrinjski se tu nije predao već je odmah preuzeo terensku inicijativu, a u 22. minuti Plemići dolaze do poravnanja. Juranović je sjajno prošao kroz odbranu Borca nakon čega je bez problema matirao Lakića.

Uslijedio je nešto mirniji period meča bez pravih prilika, iako se igralo borbeno na obje strane, a novu veliku šansu bilježimo u 40. minuti kada je Vranješ uposlio Melega koji je u situaciji jedan na jedan pogodio stativu. Samo dvije minute nakon toga Borac ipak stigao do novog vođstva.

Ćorić je sjajnom dubinskom loptom proigrao Vranješa koji izlazi sam ispred golmana Zrinjskog i rutinski pogađa za 2:1. Za Vranješa je ovo bio 14. pogodak u ovoj sezoni.

U drugom poluvremenu nije bilo golova i Borac je došao do velike pobjede.

Borac nakon ovog kola ima 60 osvojenih bodova, dva više od Sarajeva koje je nakon današnjeg remija sa Slobodom na drugom mjestu. Treći je Velež sa 53 osvojena boda, ali i utakmicom manje koju će u srijedu igrati protiv Željezničara.

U narednom meču Borac će igrati protiv Željezničara na Grbavici, dok će Zrinjski igrati protiv Krupe na svom stadionu.