Vraćaju se navijači u Formulu 1

27.07.2020. | 20:02

Odvezene su tek tri trke na ovoj kasno započetoj i žestoko okrnjenoj sezoni Formule 1. Nakon Šilberga i Mođoroda, sljedeći domaćin je čuveni Silverston i to narednog vikenda i 9. avgusta.

Kao i na VN Austrije, Švajcarske i Mađarske, ni na naredne dvije, VN Velike Britanije i VN “70. godišnjica gran prija” (bizaran naziv je ujedno proslava prvog F1 gran prija koji je vožen upravo na Silverstonu, preuređenom vojnom aerodromu) neće na tribinama imati gledalaca. I kako sada stvari stoje, navijači će morati da se još malo strpe pošto je najavljeno otvaranje!

Prva je “povukla” nogu Rusija te je u Sočiju 27. septembra najavljeno otvaranje gledališta. A sada je i prinudno i novoustanovljena VN Portugalije na prije nekoliko godina izgrađenoj pisti Portimao uradila isto. Ona je 12. od sadašnjih 13 trka u kalendaru i planirana je za 25. oktobar, te bi do tada situacija mogla da se i smiri. Najvažnije je da su tamošnje vlasti su dale “zeleno svjetlo”

“Biće gledalaca! Radimo na nekoliko scenarija, sa manjim ili većim brojem navijača u zavisnosti od epidemiološke situacije. “, izjavila je portugalska ministarka turizma.

Dvije sedmice prije trke u Portimao vozi se na legendarnom Nirnurgringu VN Ajfela (tako se nekada zvala trka na ovoj pisti), takođe novoustanovljni (i prinudni) gran pri, a moglo bi da se dogodi i da se tamo nađu navijači, mada je to sve trenutno u domenu spekulacije.

“Ne možemo da obećamo da će biti dozoljen ulaz gledaocima, ali ni da negiramo. Još je rano za te priče.”, tvrdi prvi čovjek piste u Njemačkoj, Mirko Markfort.

 

Izvor:(mozzartsport.com)

 

 

Oznake: Navijači, Publika