Vraća se Bundesliga, a vraćaju se i navijači u velikom broju

16.09.2020. | 10:18

Prošla sezona njemačke Budeslige, poput svih elitnih evropskih liga, završena je “u miru i tišini”, bez svjedoka na tribinama. Sada to, međutim, neće biti slučaj!

Najnovijom odlukom njemačkih državnih institucija, ali i nadležnih zdravstvenih službi, stadioni na kojima se igraju mečevi elitnog ranga tamošnjeg fudbala moći će da budu popunjeni u procentu od 20 posto, što će biti slučaj tokom šest nedjelja, koliko će trajati probni period.

Prema navodima njemačkih medija, ova odluka sprovodiće se i na utakmicama drugih kolektivnih sportova.

Nakon ove objave nadležnih, pojedini bundesligaški klubovi već su se oglasili o broju gledalaca na tribinama, pa je tako Borusija Dortmund saopštila da će za početak na tribine Signal Iduna Parka pustiti 10.000 vlasnika sezonskih ulaznica, dok su “jarčevi” iz Kelna odlučili da ulazak na utakmice dozvole za 9.200 fanova, počev od predstojećeg vikenda i meča sa Hofenhajmom.

Podsjetimo, određeni, istina mali, broj navijača imao je tu privilegiju da se nađe na tribinama njemačkih stadiona prije nekoliko dana, u prvom kolu 78. izdanja kup-takmičenja.

Kako prenosi “Mondo” portal, nova bundesligaška sezona počinje u petak, okršajem branioca titule Bajerna i Šalkea.

Šest mečeva će biti igrano u subotu, još dva u nedjelju, a osim duela na Alijanc Areni, najviše pažnje privlači subotnji okršaj dvije Borusije.