Voriorsi ubjedljivi protiv Lejkersa: Fenomenalni u šutu za tri poena

05.05.2023. | 08:04

​Klej Tompson je uvijek silno motivisan protiv tima za koji je igrao njegov tata. Ubacio je noćas osam trojki, ukupno 30 poena, Voriorsi su ubjedljivo, 127:100 dobili drugi meč protiv Lejkersa i spriječili dupli brejk.

Njegov “brat” Kari je dodao 20 pena, 12 asistencija, domaćin je ubacio 21 trojku, ukupno 42 u prva dva meča serije, to prije njih nije uradio niko.

Lebron je sa Kavsima prije sedam godina u seriji protiv Atlante učestvovao u rekordu, dali su 40 trojki, a sada je posmatrao kao rival ruši njegov rekord.

“Kralj Džejms” je završio sa 23 poena, za razliku od prvog meča Golden Stejt je zaključao Entonija Dejvisa. DžaMikal Grin koji je nastupio umjesto od bolesti rovitog Lunija je odradio sjajan posao u reketu, ubacio 15 poena, najviše u karijeri u plej-ofu. Poznatiji Gron, Drejmond je uz 11 poena, 11 skokova imao i 9 asistencija.

Serija se seli na jug, u Los Anđeles za vikend, Golden Stejt je već jurio prednost rivala, okrenuo seriju protiv Sakramenta i dobio u sedam mečeva, vidjećemo hoće li morati u još jedan maraton protiv Lejkersa.