Volden i Lojd donijeli Zvezdi pobjedu u Lionu

11.11.2020. | 23:18

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su ASVEL 89:68 u odloženom meču četvrtog kola Evrolige.

Izabranici Saše Obradovića odigrali su sjajan meč, jedan od najboljih ove sezone, i zasluženo se vraćaju u Beograd sa pobjedom.

Crveno-bijeli utakmicu su prelomili u završnici treće četvrtine kada su prvi put došli do dvocifrene prednosti. Do kraja je nisu ispuštali i upisali su treću pobjedu.

Zvezdu su do pobede vodili Džordan Lojd i Kori Volden.Njih dvojica odigrali su sjajne utakmice i bilo je uživanje gledati ih.

Lojd je meč završio sa 29 poena, dva skoka, dvije asistencije i pet ukradenih – indeks 31. Sa druge strane Volden je imao 20 poena, tri skoka, pet asistencija, četiri ukradene lopte, bez izgubljene – indeks 32.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Friman sa 12 poena, dok su Јabusele i Lajti ubacili 11.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, igrali se koš za koš, međutim sredinom četvrtine crveno-bijelima je malo popustila koncentracija, ASVEL je to iskoristio i sa dvije trojke došao do +6, 17:11.

Dobru odbranu s kraja prve četvrtine, Zvezda je prenijela i u drugu. Uz to i napad je bolje funkcionisao i srpski predstavnik brzo je došao u prednost, prenosi “B92”.

Do kraja poluvremena održavali su prednost, najviše zahvaljujući odbrani, Voldenu i Lojdu i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa +6 Zvezde – 38:44.

U trećoj četvrtini Zvezda je slomila otpor protivnika. Krajem četvrtine došli su do dvocifrene prednosti, briljirali su Lojd i Volden i ASVEL nije uspeo da se vrati. Tokom četvrte četvrtine crveno-bijeli su održali prednosti i slavili.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore