Vojvodić: Prvi put mogu da kažem igračima da nešto ne moramo

17.05.2019. | 13:14

Fudbaleri Borca posljednjih pet prvoligaških kola odigraće “za svoju dušu”. Crveno-plavi su u prethodnoj rundi, petoj u Ligi za šampiona, savladali Rudar Prijedor u gradu na Sani rezultatom 1:3 te i matematički obezbijedili osvajanje titule i povratak u Premijer ligu BiH.

U prošlom kolu poraz na banjalučkom Predgrađu doživjela je Sloga (2:1) pa je tako prednost kluba iz Platonove ulice u odnosu na tim iz Gornjeg Crnjelova narasla na 18 bodova. Upravo će protiv Sloge izabranici Darka Vojvodića odigrati prvu od posljednjih pet utakmica u Prvoj ligi Republike Srpske, a ista se igra sutra na Gradskom stadionu sa početkom u 19:30 časova.

U dosadašnje tri ovosezonske utakmice sa Slogom, Borac je ostvario dvije pobjede i remi, uz pet postignutih i nijedan primljen gol.

U svom prvom obraćanju predstavnicima medija nakon meča u Prijedoru, strateg crveno-plavih u prvi plan je istakao značaj rezultata koji je Borac ostvario u sezoni na izmaku.

– Čestitao bih svim ljudima u klubu na uspjehu koji je Borac postigao. Banjaluka od naredne sezone ponovo ima premijerligaša i to je u ovom trenutnu najvažnije. Iz bh. elite smo izbačeni na najgnusnini, najbezobrazniji, najbesramniji način, sada smo ponovo tu i kunem vam se da se nikom nećemo sklanjati u najjačem fudbalskom rangu u BiH. Predsjednik kluba Vico Zeljković digao je klub ni iz čega i na tome mu treba čestitati, a takođe zahvalio bih se i vama, predstavnicima medija, koji ste nas vrlo kvalitetno pratili u ovoj za nas izuzetno teškoj sezoni – rekao je Vojvodić na početku konferencije.

Prvi trener fudbalera u crveno-plavim dresovima rekao je da je ponosan na sebe s obzirom da je ostao u klubu u teškim trenucima.

– Ponosim se time što nisam ljetos napustio ekipu, kada nismo imali ništa. Samo igrači i ja znamo šta smo sve prošli od priprema na Tjentištu pa do danas. Bez obzira o kakvoj se ligi radi, 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim i samo jedan poraz u 27 kola dokazuju koliko kvalitetno smo radili. Jako je važno što već sad imamo kostur ekipe koja će voditi premijerligaške borbe, a onda je na to lako “nakalemiti” igrače koji mogu da nam donesu dodatni kvalitet.

S obzirom da pripreme za nastup u Premijer ligi BiH počinju već za mjesec dana, Vojvodić će pojedine iskusnije igrače osloboditi predstojećih prvoligaških obaveza.

– Ovo je prvi put da mogu da kažem igračima da nešto ne moramo i da je sve gotovo, tako da ću sigurno par fudbalera poslati na odmor. Nema potrebe da u posljednjih pet kola zamaramo Kajkuta, Vranješa, Žeravicu… već će šansu dobiti igrači koji su imali manju minutažu u prethodnim mečevima. Već je igrao Kujundžić, planirao sam da sutra zaigra Arsić ali je ove sedmice već igrao 2 utakmice za juniorsku reprezentaciju BiH i zato nema smisla da i sutra igra, ali računam na Batara, Šikanjića koji je na prethodna dva meča pokazao zadovoljavajući kvalitet.

U medijima se prethodnih dana pojavila informacija da Borac mora, do kraja maja, da uplati 250 000 KM na osnovu dugovanja kako bi naredne sezone i zvanično mogao da nastupi u najjačem rangu bh. fudbala. Međutim, Vojvodić ne sumnja da će to biti riješeno.

– Koga su zmije ujedale, i guštera se boji. Predsjednik kluba je istakao da nema bojazni za licencu i da će to sigurno biti riješeno u predviđeno vrijeme, tako da sam uvjeren da oko toga neće biti problema.

Vezista Miloš Žeravica istakao je da nije očekivao da će ekipa, čak pet kola prije kraja, i matematički izboriti povratak u Premijer ligu BiH.

– Vjerovali smo u uspjeh, kvalitetno radili i kao nagrada je došla potvrda plasmana u elitu čak 5 kola prije kraja. Motivacije pred posljednje duele ima, ali najvažnije je da smo obezbijedili titulu i da će do kraja sezone priliku dobiti određen broj igrača koji je do sada imao manje prilike da nastupi – naveo je Žeravica.

 

Izvor:(borac-sport.com)