Vlasnik PAO-a grmi na Evroligu poslije poraza od Partizana: Ovo je bio najgori masakr

04.11.2022. | 13:22

Teško su navijači košarkaša Panatinaikosa, trener Dejan Radonjić, ali i čelnici grčkog kluba podnijeli poraz od Partizana u OAKA areni u šestom kolu Evrolige. “Crno-bijeli” su predvođeni trenerom Željkom Obradovićem, koji je i legenda Panatinaikosa, slavili u neizvjesnoj završnici sa 91:89.

Ali, meč su obilježili incidenti navijača Panatinaikosa, koji su u četvrtoj četvrtini bacili na parket sve što su imali, a tom prilikom su gađali i klupu Partizana, gdje su pogodili doktora Momu Jakovljevića.

Poslije meča trener Dejan Radonjić nije bio raspoložen za priču i samo je poslije izgovorene jedne rečenice napustio konferenciju, piše Telegraf.

Panatinaikos je poslije meča podnio žalbu Evroligi na suđenje, a dan kasnije, oglasio se i prvi čoviek atinskog kluba, kontroverzni biznismen Dimitris Janakopulos, koji već godinama ratuje sa Evroligom, a sada mu je ovo bio povod za novi napad.

Na svom Instagramu je objavio desetak momenata sa utakmica, gdje se žalio na sudijske odluke, a potom je osuo paljbu po Evroligi.

“Ovo je definitivno među najgorim masakrima koji ste nam uradili. Ovo je pljačka našeg vremena, energije i novca”, napisao je on na Instagramu, a potom nastavio:

“Kradete naše vrijeme, energiju i novac posljednjih 20 godina, a kada smo tražili da napustimo vaše namješteno takmičenje, niste nam dozvolili? Zašto?”

Zatim je misteriozno najavio i određene akcije.

“Razmišljanje neće savladati strah, ali akcija hoće”, jasan je.