Vlahović plaćen sa 1.9 miliona evra: Kako se Fiorentina bogati na račun Partizana?

27.01.2022. | 21:29

Odlazak Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus za 75 miliona evra izazvao je nevjericu u Italiji, ali je nevjerica i u Beogradu.

Naime, Fiorentina se često pojačava iz redova beogradskog Partizana. Upravo je Vlahović iz dresa crno-bijelih prešao u Fiorentinu za manje od 2 miliona evra. Sada je njegova cijena 70-75 miliona evra (detalji još nisu poznati), ali Partizan može da računa na 3 odsto od Vlahovićevog transfera u Juventus.

Ali Vlahović nije jedini na kome je Fiorentina profitirala kupovinom u Partizanu.

Jedan od omiljenih igrača grobarima bio je i Stevan Jovetić koji se takođe priključio Fiorentini. Crnogorac je u Ljubičice otišao za 7 miliona evra, a pet godina kasnije uputio se za Mančester u transferu vrijednom 26 miliona evra.

Ista situacija je i sa Matijom Nastasićem. Dijete Partizana otišlo je u Fiorentinu za 2.5 miliona evra. Već sljedeće godine iz Fiorentine otišao je kao i Jovetić u Mančester siti za 15.2 miliona evra.

Putem prethodnika pošao je i Adem Ljajić. U najskupljoj razmjeni između ova dva kluba, Ljajić je Partizan napustio za 6.8 miliona evra. Nakon tri godine igre, završio je u Romi za 12 miliona evra.

Ljubičaste boje posljednjih pet godina brani i Nikola Milenković koji je takođe iz Partizana došao u Fiorentinu za 5.1 milion evra. Još uvijek je član Fiorentine, ali uveliko se priča da bi mogao otići u Vest Hem.

Takođe dijete Partizana bio je i Nikola Gulan koji je 2007. godine potpisao za Fiorentinu za 2.8 miliona evra, ali se nije snašao. Ostavljen je u Partizanu kao vid pozajmice, da bi očvrsnuo jer je tada imao 17 godina. Formalno je bio igrač Fiorentine do 2012. godine kada je bez produžetka ugovora prešao u nižerangiranu Modenu, a zatim ponovo u Partizan, piše ATV.